От много време гледам това хлебче при Йоли, и все не му идва редът. И този път бях предвидила да правя друг хляб, но се оказа че нямам мая. Не ми се ходеше до магазина, и най-накрая стигнах до соденото хлебче. Защо съм отлагала толкова време, незнам, но е прекрасен. Има само наколко съставки и се прави много бързо. Обичам такива лесни и бързи рецепти. За около час хлебчето е готово и можем да си го хапнем. Ето продуктите:
Ирландски соден хляб
4 чаши брашно
2 чаши кисело мляко
1 1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л сол
В купа се пресява брашното заедно със содата и солта. Постепенно се прибавя киселото мляко и се събира на топка тестото. Не е нужно да се меси продължитилно, само докато се образува тесто. Поставя се в тавичка, върху хартия за печене. Правят се разрези на кръст.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Оставя се на решетка да се охлади. Получава се страхотен хляб. Добър апетит!