сряда, 10 февруари 2016 г.

Супа с коприва и ориз

Супа от коприва с ориз




80 гр. връхчета от коприва
1 морков
1 глава лук
1 пащърнак
1 к. ч. ориз
1/3 ч. л черен пипер
олио
сол




Копривените връхчета се почистват и измиват. Нарязват се на дребни парченца. Лука се нарязва на ситно. Моркова и пащърнака се почистват и настъргват на ситно ренде. В малко мазнина се задушава лука. Когато омекне се прибавят моркова и пащърнака, а след това и копривата. Долива се вода. Когато заври се прибавя измития ориз. Може да се приготви застройка от яйце и кисело мляко. Но и така е много вкусна. При сервиране се добавят резенчета лимон. Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Теди,
    много обичам супа от коприва и много често я правя по различен начин.Много, много е вкусна и твоята, пащърнакът е придал прекрасен вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване